ЗА УЧЕНИЦИ ЗА ВЪЗРАСТНИ ПОДГОТОВКА СЕРТИФИКАТНИ ИЗПИТИ Индивидуално обучение Корпоративен английски Изпитен център Сертифициране на преподаватели Начало За нас Новини Предстоящо Работа Контакти MY AVO ВХОДЯЩ ТЕСТ
лого Кеймбридж лого EAQUALS

Добре дошли на Хаваите!



Рецепти от Благотворителния сладък базар 2015 г.

Капитан: Яна Здравкова
Преподавател: Радка Хлебарова

Хляб с манго

Хляб с манго<

Необходими продукти: 2 cups flour; 2 tsp. baking soda; 1 tsp. salt; 1/2 cup raisins; 3/4 cup veggetable oil; 3 eggs; 2 chopped ripe mangoes; 1 tsp. vanilla extract

Начин на приготвяне: Mix all ingredients well. Pour into greased pan. Bake at 325 degrees F. for one hour. Enjoy!







Рецепти от Благотворителния сладък базар 2014 г.

Капитан: Симона Михалкова
Преподавател: Цвети Богданова

Хавайски пунш

Хавайски пунш

Необходими продукти за 8 порции: 200 мл сок от ананас; 120 мл лимонов сок; 1 ч. ч. захар; 1 бутилка червено вино; 2 бутилки джинджифилова или друга ароматна, по-слабо горчива бира; лед.

Начин на приготвяне:Ананасовият и лимоновият сок се смесват със захарта. Разбъркват се, докато се разтвори захарта. Добавя се виното и се слага да се охлади. Преди сервиране се добавят леда и бирата.





Zucchini Bread with Pineapple

Zucchini Bread with Pineapple

Prep time: 20 minutes; Cook time: 55 minutes; Yield: Makes 2 loaves. The original recipe called for 2 cups of zucchini, but I like to make it with 3, just because I have so much zucchini that needs to be used up. More zucchini yields a moister loaf.

Необходими продукти: • 3 cups all purpose flour • 2 teaspoons baking soda • 1 teaspoon salt • 1/2 teaspoon baking powder • 2 teaspoons cinnamon • 3/4 teaspoon nutmeg • 3 eggs • 1 3/4 cups sugar • 1 cup olive oil • 2 teaspoons vanilla • 2 to 3 cups coarsely grated zucchini • 1 can (8oz) crushed pineapple, drained • 1 cup chopped walnuts (optional) • 1 cup golden raisins (optional)

Начин на приготвяне:Preheat oven to 350°F (175°C). Prepare 2 buttered 5 by 9 inch loaf pans. In a medium sized bowl, vigorously whisk together the flour, baking soda, baking powder, salt, cinnamon, and nutmeg. In a mixer, beat eggs on medium speed for one minute. Add the sugar and beat for one more minute. Add the oil and vanilla; continue beating mixture until thick and foamy. Remove the bowl from the mixer and with a spoon, stir in the zucchini and pineapple. A third at a time, add dry ingredients into wet and gently stir (by hand) after each addition. Add the walnuts and raisins, blend gently. Divide the batter equally between the two loaf pans. Bake for 55 minutes or until a wooden pick inserted in to the center comes out clean. Cool in pans for 10 minutes. Turn out onto wire racks to cool thoroughly.


Торта Хавайски сън

Торта Хавайски сън

Необходими продукти:1 буркан цедено кисело мляко; 1 пакет обикновени бисквити; 1 компот от ананас; 1 пакетче желатин; 200 гр. захар.

Начин на приготвяне: Цеденото кисело мляко се смесва със захарта и с прченцата ананас. Сокът от ананаса се смесва с желатина, сместа се поставя в хладилника докато стане по-плътна. Бисквитите се подреждат в тавата, отгоре се изсипва сместа с цеденото кисело мляко, след това всичко се залива с желето. Оставя се да се втвърди в хладилник.




Съвет: Сервирайте на следващият ден. Приятен апетит!


Благодарим Ви!