ЗА УЧЕНИЦИ ЗА ВЪЗРАСТНИ ПОДГОТОВКА СЕРТИФИКАТНИ ИЗПИТИ Индивидуално обучение Корпоративен английски Изпитен център Сертифициране на преподаватели Начало За нас Новини Предстоящо Работа Контакти MY AVO ВХОДЯЩ ТЕСТ
лого Кеймбридж лого EAQUALS

Добре дошли на Бахамите!



Рецепти от Благотворителния сладък базар 2014 г.

Капитан: Симона Михалкова
Преподавател: Цвети Богданова

Кекс с ананас и орехи

Кекс с ананас и орехи

Необходими продукти: 1/2 ч.ч. (125 г) масло размекнато; 12 половинки счукани орехи; 9 пръстена ананас от консерва; 2/3 ч.ч. (140 гр.) захаросани череши от буркан; 2 бр. яйца; 1 1/2 ч.л. бакпулвер; 1 ч.л. ванилия; 1/4 ч.л. сол; 1 1/2 ч.ч. (225 гр.) брашно; 1/2 ч.ч. (125 мл) прясно мляко.

Начин на приготвяне: Фурната се загрява предварително до 180 градуса. 4 с.л. от маслото се разтапят и се изсипват в кръглата форма за печене (23 см). Поръсва се с орехите и ананасовите колелца се редят по дъното на формата. В средата на всяко се слага по черешка. Захарта се разбива с останалото масло и яйцата с миксер на високи обороти. Добавят се бакпулверът, ванилията и солта. Постепенно се прибавя брашното, като се редува с прясното мляко. Тестото трябва да е доста лепкаво и гладко. С лъжица се прехвърля върху ананасените пръстени. Пече се около 40-50 мин. Кексът се оставя да изстива във формата 20 мин., а след това се вади от нея.


Бисквити Кокосово изкушение

Бисквити Кокосово изкушение

Необходими продукти: 2 яйца; кокосово брашно (колкото поеме); 2 каф. чаши захар; 2 каф. чаша олио; 1 ч. л. амонячна сода; кокосови стърготини и/или орехи.

Начин на приготвяне: Продуктите се смесват. От средно мекото тесто се правят топчета. Овалват се в кокосовите стърготини и/или орехите и се редят в тава върху хартия за печене. Бисквитите се пекат в предварителна загрята фурна на 180 градуса.









Суфле с ром

Суфле с ром

Необходими продукти: 1ч.ч. захар; 1ч.ч.прясно мляко; 250 гр. краве масло; 4 с.л. какао; 3 яйца; 1 и 1/2 чаша брашно; 1 бакпулвер; ром.

Начин на приготвяне: Сместа от захарта, млякото, маслото и какаото се завира до кипване. От нея се отделя една пълна чаша за глазура. Към нея се прибавя и рома. Разбиват се 3 жълтъка с 1 супена лъжица захар и на капки се прибавят към останалата изстинала смес. Към тях се добавят 1 1/2 ч. брашно с 1 бакпулвер. Трите белтъка също се разбиват на сняг и с леко бъркане се прибавят към нея. Сместа се слага във формички за мъфини и се пече във фурна на 170 градуса. След това се залива с отделената глазура. Готовите суфлета се гарнират с парченца ананас или други екзотични плодове.



Сладкиш с кокос

Необходими продукти: масло - 100 г; захар - 1 ч.ч.; яйца - 3 броя; брашно - 1 ч.ч.; оризово брашно - 30 г; кокосови стърготини; ванилия -1 ампула; бакпулвер - 1 ч.л.; сладко - по избор, за намазване.

Начин на приготовление: Разбийте мекото масло със захарта на гладък крем. При непрекъснато разбиване добавете яйцата, едно по едно, а след тях оризовото брашно с бакпулвера. Накрая объркайте сместа с кокосовите стърготини и ванилията. Сипете сместа в намазнена форма и сложете да се изпече в умерено загряна фурна за 30-40 минути. Отгоре намажете готовия сладкиш със сладко по ваш избор и поръсете с кокосови стърготини.


Пина Колада

Пина Колада

Необходими продукти за 2 коктейла: 100 гр. кокосова сметана (или смесени 1:1 кокосово мляко и течна сметана 35%); 220 мл. сок от ананас; 90-100 мл. „Bacardi“ или друг бял ром; счукан лед.

Необходими продукти за 2 коктейла Virgin Pina Colada: 420 мл. сок от ананас; 60-80 мл. кокосова сметана (или смесени 1:1 кокосово мляко и течна сметана 35%); 1 ч.ч. счукан лед.

Начин на приготвяне:За направата на Пина Колада може да ползвате блендер или шейкър. Всички продукти се смесват заедно и се разбиват, до получаване на студена, хомогенна смес. Налива се в подходящи чаши, които може да украсите с парченце ананас.









Рецепти от Благотворителния сладък базар 2013 г.

Капитан: Богдана Занкова
Преподавател: Албена Витанова

Кокосови бонбони (Coconut Candy)

Кокосови бонбони (Coconut Candy)

Необходими продукти: 2 чаши кокосови стърготини; 1 1/2 чаши захар; 1/2 чаши вода; 2 ч.л. ванилов екстракт; 1 ч.л. канела на прах; 1/4 ч.л. бакпулвер

Начин на приготвяне:Кипнете водата и добавете кокосовите стърготини. Варете за около 5-10 мин и добавете захарта. Бъркайте постоянно и варете още около 25 минути докато кокосовите стърготини се втвърдят. Свалете от огъня и добавете останалите съставки. Вземете с лъжичка части от сместа и оформете топчета. Поставете ги на намаслена хартия за печене и ги оставете да се втвърдят и изстинат.




Пай с манго (Mango Pie)

Пай с манго (Mango Pie)

Необходими продукти: 1 неопечена основа за пай + тесто за покриване на плънката; 3 чаши обелени и много тънко нарязани парчета добре узряло манго; 1 чаша захар; 1 - 2 с.л. сок от лимон или лайм; 1 ч.л. канела; 1 ч.л. индийско орехче; 2 с.л. масло или маргарин

Начин на приготвяне:Поставете 1 пласт манго в кората за пай и напръскайте с половината захар, сок от лимон или лайм и подправки. Добавете останалите нарязани парчета манго, захар, подправки, лимонов сок и поръсете с парченца масло или маргарин. Покрийте плънката с останалото тесто и печете около 45 минути на 350 градуса.







Бананов хляб (Banana Bread)

Бананов хляб (Banana Bread)

Необходими продукти:1 1/2 чаши масло; 1 чаша бяла захар; 1 яйце; 2 чаши брашно; 2 с.л. мляко; 1 ч.л. сода за хляб; 1 ч.л. бакпулвер; 3 смачкани зрели банана.

Начин на приготвяне: Смесете добре маслото, захарта и яйцата. Добавете сухите съставки. Добавете млякото, смачканите банани и смесете добре. Печете в намаслена тава за около 1 час на температура 150-160 градуса.









Макарони със сирене (Мacaroni Cheese)

Пай с манго (Mango Pie)

Необходими продукти:350 гр. макарони; 2 яйца; 450 гр. настъргано сирене Чедър; 3 чаши мляко; 1 малка консерва кондензирано мляко; 1/8 ч.л. червен пипер; 1/4 чаша маргарин; 1/8 ч.л. черен пипер

Начин на приготвяне:Сварете макароните в голяма тенджера докато омекнат и отцедете от водата. Оставете в съда докато са горещи. Разбъркайте всички останали съставки в отделен съд и после ги добавете към макароните. Разбъркайте добре и прехвърлете в тава за печене. Печете на 325º за 45-60 мин., покрити с фолио. Махнете фолиото и запечете за още 10-15 минути докато макароните покафенеят леко.



Благодарим Ви!