За да предоставим най-добре услуги на нашите клиенти, в този сайт използваме бисквитки (cookies). За повече информация вижте тук.

Разбрах!
ЗА УЧЕНИЦИ ЗА ВЪЗРАСТНИ ПОДГОТОВКА СЕРТИФИКАТНИ ИЗПИТИ Индивидуално обучение Корпоративен английски Изпитен център
Сертифициране на преподаватели Начало За нас Предстоящо Работа Контакти MY AVO ВХОДЯЩ ТЕСТ
лого Кеймбридж лого EAQUALS лого ISO

Запознайте се с кухнята на Зимбабве!



Капитан: Симона Михалкова
Преподавател: Цвети Богданова

Торта Кодрит Кадир

Торта Кодрит Кадир

Необходими продукти: За карамела: 800 мл прясно мляко; 5 яйца; 200 гр захар; 1 ванилия. За кекса: 1 яйце; 100 гр захар; 100 мл прясно мляко; 100 мл растително масло; 1 ч.л. бакпулвер; 100 г брашно; 2 ч. л какао

Начин на приготвяне:За карамела се разбиват яйцата със захарта, добавя се ванилията и прясното мляко. За кекса се разбиват яйцата със захарта, добавя се млякото, олиото, бакпулвера, брашното и какаото. Карамелизират се 5 с.л. захар във форма за тортата. Добавя се сместа за карамела. След това точно в центъра на формата се излива кексовата смес. Формата се слага в тава с 2 см гореща вода. Пече се на водна баня около 50 минути на 180 С. Оставя се с водната баня в хладилника за една нощ. На следващия ден се обръща в поднос. Количествата са за форма 20-22 см и 8 см висока.



Зимбабвийски фунийки с крем

Зимбабвийски фунийки с крем

Необходими продукти: За тестото: 2 яйца; 1 ч.ч. захар; 1 ч.ч. кисело мляко; 1ч.л. сода; 1/2 ч.ч. олио; 700 гр. брашно; шоколадови пръчици за декорация. За крема: 1 л прясно мляко; 1 ч.ч. захар; 3 яйца; 3 с.л. брашно; 1 ванилия; 75 гр. масло
Фунийките се приготвят по-лесно, ако имате на разположение станиол от кофички с кисело мляко или алуминиево фолио


Начин на приготвяне:От изброените продукти за тестото се омесва меко, но не лепкаво тесто. От станиола от кофичките за кисело мляко или от алуминиево фолио се правят фунийки. Тестото се разточва на 0.5 см дебелина и 2 см широчина. Около всяка фунийка се навива лентичката тесто. Пекат се в нагорещена фурна на 180 С до порозовяване. След изпичане още докато са топли се маха фунийката (по-лесно е). За приготвяне на крема: В тенджера се изсипва почти цялото мляко и захарта. Ври докато се разтопи захарта. Яйцата, брашното и останалото мляко се разбиват добре и на тънка струя се прибавя към врящото мляко. Бърка се непрекъснато и когато се сгъсти, къкри около минута и се маха от котлона. Към горещия крем се прибавят ванилията и маслото, като се бърка пак до неговото разтопяване. Фунийките се пълнят с готовия крем. Отгоре може да се поръсят шоколадови пръчици. Ако престоят една нощ фунийките омекват.


Благодарим Ви!