За да предоставим най-добре услуги на нашите клиенти, в този сайт използваме бисквитки (cookies). За повече информация вижте тук.

Разбрах!
ЗА УЧЕНИЦИ ЗА ВЪЗРАСТНИ ПОДГОТОВКА СЕРТИФИКАТНИ ИЗПИТИ Индивидуално обучение Корпоративен английски Изпитен център
Сертифициране на преподаватели За нас Предстоящо Работа Контакти MY AVO ТЕСТ
лого Кеймбридж лого EAQUALS лого ISO
Във връзка със заповед за въвеждане на временни противоепидемични мерки на територията на София-град, от 14.10.2021г. всички занятия ще се провеждат дистанционно. За влизане в он-лайн класната стая – виж в AVO Online Zone

Благотворителна изложба-базар 2012 г.

Благотворителен сладък базар 2012

Ако не сте успели да посетите Сердика Център на 9 юни между 13 и 18 часа със сигурност има защо да съжалявате - пропуснали сте впечатляващо шоу!

Целия съботен ден беше посветен на пътешествие по кулинарната карта на света. Над 250 тийнейджъри на АВО, разделени в 44 отбора, изкушаваха посетителите на Сердика Център с изтънчени ястия от близки и далечни англоговорящи държави.

Тази година благотворителната ни кауза да подпомогнем проект "Искам да се уча" на SOS Детски селища България събра над 4 500 лв. общо от кулинарната изложба-базар и от благотворителната томбола, в която всеки можеше да се включи и да спечели чудесна награда.

Гостите останаха очаровани от екзотичните плодови салати от Сиера Леоне, традиционните царевица и пържено пиле от Тексас, САЩ, пая с ананас от Ямайка, баничките с месо и със сирене Рикота от Малта, огромното разнообразие от палачинки, солени и сладки мъфини, бисквити и много други ястия, за които дори не бяха чували до момента. Изобилието от храни се допълваше от плодове и традиционни напитки - в горещия следобед прясната лимонада и студените фрешове бяха най-търсени.

Допълнителен колорит към кулинарната фиеста през целия ден внасяше Ути Бъчваров, пременен с традиционна ямайска реге-шапка, за да е в тон със събитието. Той и неговите специални помощници - Глория, Атанаска, Тодора, Калина, Николина, Вежен, Марио, Георги, Исус и Любомир от отбора на SOS Детски селища сготвиха на живо пълно меню от ястия - салати, паста с различни вкусове, екзотично руло с пълнеж от кускус и превъзходен крем с череши, които посетителите оцениха по достойнство.

Благотворителен сладък базар 2012

Определянето на най-вкусно ястие сериозно затрудни Ути, но след дълго дегустиране той се спря на отбора на Шотландия с капитан Елица Костова, който стана носител на тазгодишната Награда за кулинарно майсторство. Наградата за най-висока събрана сума пък грабна отборът на САЩ с капитан София Попиванова, които дариха 280 лв. за благородната кауза.

АВО благодари на всички участници в събитието - курсисти и преподаватели, както и на всички партньори, които ни подкрепиха в тази благородна кауза. Надяваме се, че тази наша инициатива ще продължава да се развива с още по-голям успех и през следващите години


Благотворителен сладък базар 2012

Младите ни приятели от SOS Детски селища България се включиха в Благотворителния сладък базар като помощник-кулинари на Ути Бъчваров. Под неговите напътствия те приготвиха прекрасни ястия и десерти, на които се насладиха всички гости.

Благодарим Ви!