За да предоставим най-добре услуги на нашите клиенти, в този сайт използваме бисквитки (cookies). За повече информация вижте тук.

Разбрах!
ЗА УЧЕНИЦИ ЗА ВЪЗРАСТНИ ПОДГОТОВКА СЕРТИФИКАТНИ ИЗПИТИ Индивидуално обучение Корпоративен английски Изпитен център
Сертифициране на преподаватели Начало За нас Предстоящо Работа Контакти MY AVO ВХОДЯЩ ТЕСТ
лого Кеймбридж лого EAQUALS лого ISO

Вкусете от ястията на Малта - островът на рицарите



Капитан: Ралица Пенкова
Преподавател: Радосвета Горанова

Ябълков пай

Ябълков пай

Необходими продукти: За блата: 1 пакет чаени бисквити "Победа" с мед и масло; 125 гр. масло. За плънката: 3-4 големи ябълки; 4 яйца; 200 гр. брашно; 240 гр. захар; 1 ч.л. бакпулвер; 1 ванилия.

Начин на приготвяне: Бисквитите се начукват, а маслото се разтопява. Бисквитите се овалват хубаво в маслото и се подреждат като блат в тава. Ябълките се измиват, обелват и нарязват на шайби с дебелина 1-1.5 см. След това се нареждат върху бисквитите, като трябва да покрият блата напълно. Яйцата се разбиват с бакпулвера, ванилията, брашното и захарта и ябълките се заливат. Фурната се загрява на 180 градуса и паят се пече до леко покафеняване.








Капитан: Ралица Пенкова
Преподавател: Радосвета Горанова

Chocolate and apricot brownies

Chocolate and apricot brownies

Необходими продукти:100g low-fat spread suitable for baking (such as Anchor Spreadable Lighter); 8 level tbsp drinking chocolate powder; 4 tbsp artificial sweetener; 71g caster sugar; 3 eggs; 100g self-raising flour; 1 tsp baking powder; 255g dried apricots; 1 tsp vanilla essence.

Начин на приготвяне:Preheat the oven to 180ºC and line a 12 x 8 inch baking tin with no-stick baking parchment. Melt the spread in a pan, remove from the heat and stir in the drinking chocolate, sweetener and sugar. Add the eggs and whisk until well blended. Sift in the flour and baking powder and stir. Chop the apricots, add to the mixture with the vanilla essence and mix. Pour into the tin and bake for 18-20 minutes or until just set (it will firm up as it cools). When it is still warm, turn the mixture out onto a board and cut into 24 brownies, or 12 bigger portions.



Jam swiss roll

Jam swiss roll

Необходими продукти:100g egg yolks; 140g sugar; 175 egg white; 140g ground almonds; 40g flour.

Начин на приготвяне:Beat well the egg yolks with half of the sugar until white and fluffy; then in another bowl beat the egg whites with the remaining sugar until stiff. Gently fold the flour and almonds in the egg yolks then fold the egg whites. Spread in a 40cm by 30cm tray and bake for 15 mins 180c. Remove from tray and once cooled spread with jam or cream.










Капитан: Ивана Георгиева
Преподавател:Диана Джонгова

Шоколадово-кокосови топчета (Chocolate Coconut Balls)

Необходими продукти:50 гр. настърган млечен шоколад; 2 пакета сладки обикновени бисквити (натрошени); 2 ч.л. какао; 200 мл. подсладено концентрирано мляко; кокосови стърготини

Начин на приготвяне:Смесете всички продукти в купа. Вземете малко от сместа и с ръце оформете топче. Потапяйте всяко топче в кокосовите стърготини докато се покрие цялото.


Пудинг с хляб от Малта

Капитан: Гергана Милева
Преподавател: Светла Попова

Пудинг с хляб от Малта

Необходими продукти:150 гр. стар хляб; 2 яйца; 80 гр. бадемови бисквити (целувки или ореховки); 50 гр. шоколадова кувертюра; 50 гр. натурално какао; 70 гр. стафиди; 30 гр. лешници (или орехи); 30 гр. глазирани черешки или глазирани портокалови кори; 1 ябълка; 500 мл. прясно мляко; 50 гр. захар; 90 гр. краве масло; 2 чаени лъжици бакпулвер; 1 лимон, настърганата му кора и сока; 30 мл. ликьор „Амарето“ (или друг по желание); 1 пакет ванилия; 20 гр. галета за наръсване на тавата. За поръсване на сладкиша: 2-3 супени лъжици пудра захар

Начин на приготвяне: Старият хляб се надробява на парчета в подходящ съд и се залива със затопленото прясно мляко. Стафидите се накисват в хладка вода за 10 минути, след което се отцеждат. Глазираните череши се нарязват на парченца. Бадемовите бисквити (или друг вид бисквити – по ваше желание) се начупват на парченца. Ядките се нарязват с нож. Ябълката се почиства, обелва и нарязва на кубчета. Залива се със сока от лимона, за да не почернее. Шоколадовата кувертюра и 70 гр. от маслото се разтопяват на водна баня и се оставят да се охладят. С останалото масло се намазва тавата и се поръсва с галета. С дървена лъжица се разбърква накиснатият в прясното мляко хляб. Трябва да стане като каша, но не бива да се притеснявате ако остават малки парченца. Добавя се бадемовия ликьор, захарта, бакпулвера, начупените бисквити, настърганата лимонова кора, ванилията, отцедените от водата стафиди, ябълката, разтопеното с кувертюрата масло, глазираните череши и какаото. Всичко се разбърква добре и се изсипва в тавата. Пече се в предварително затоплена фурна на 180˚С за около 50-55 минути.Когато се изпече и се охлади се изважда от формата. Поръсва се с пудра захар.


Чийзкейк с бял шоколад и бадеми (Cheesecake with white chocolate and almonds)

Чийзкейк с бял шоколад и бадеми (Cheesecake with white chocolate and almonds)

Необходими продукти:За пълнежа: 1/2 кг извара; 1 ч.ч. течна сметана; 1/2 ч.ч. прясно мляко; 200 гр. бял шоколад; 1 1/2 с.л. течен подсладител; 2 яйца; 2 опак. желатин. За блата: 200 гр. обикновени бисквити; 50 гр. сурови бадеми; 50 гр. масло. За украса: 50 гр. ягоди; 2 с.л. филирани бадеми.

Начин на приготвяне: Първо се приготвя блатът. За целта суровите бадеми (8 1/2 г) се пускат в блендер и се разбиват на прах. Натрошават се бисквитите (33 1/2 г) и заедно с маслото (8 1/2 г) се разбиват, като към тях се прибавят и бадемите до получаване на крехко и ронливо тесто. То се изсипва във форма за торта с подвижен ринг с диаметър 20 см, покрита с изрязан кръг хартия за печене. Тестото се натиска хубаво с плосък инструмент, докато се изравни на дъното - може да се използва дъното на чаша или капачка от буркан. Запича се за 5 минути на загрята фурна и се оставя да изстива. За плънката първо се разтваря желатинът (1/2 опак.) в малко вода, докато набъбне, а после се разтопява на водна баня и се оставя да изстине. През това време се натрошава белият шоколад (33 1/2 г) и се разтопява на слаб огън. Когато омекне, се добавя прясното мляко (1/8 ч.ч.) и се бърка, докато се получи еднородна смес. Накрая се добавя и желатинът към сместа. Отделно в голяма купа се изсипва изварата (83 1/2 г), подсладителят (1/4 с.л.) и сметаната (1/4 ч.ч.), и се разбъркват с пасатор или миксер, докато изварата не стои на бучки, а се получи хомогенна смес. Отделят се жълтъците от яйцата (1/2 бр) и се добавят към сместа с разбъркване, като белтъците се разбиват отделно на сняг. Добавя се сместа от бял шоколад, мляко и желатин, и най-накрая се добавят разбитите белтъци, като се бърка внимателно с дървена лъжица. Сместа се изсипва върху изстиналия блат и се покрива с прозрачно фолио. Оставя се в хладилника за минимум 6 часа, а за предпочитане едно денонощие. След като се охлади, чийзкейкът се украсява с нарязани на филийки ягоди (8 1/2 г) и се поръсва с филирани бадеми (1/2 с.л.).


Благодарим Ви!