За да предоставим най-добре услуги на нашите клиенти, в този сайт използваме бисквитки (cookies). За повече информация вижте тук.

Разбрах!
ЗА УЧЕНИЦИ ЗА ВЪЗРАСТНИ ПОДГОТОВКА СЕРТИФИКАТНИ ИЗПИТИ Индивидуално обучение Корпоративен английски Изпитен център
Сертифициране на преподаватели Начало За нас Предстоящо Работа Контакти MY AVO ВХОДЯЩ ТЕСТ
лого Кеймбридж лого EAQUALS лого ISO

Английският в корпоративния свят


През последното десетилетие много международни компании отворят свои филиали и клонове в България. Това значително промени бизнес обстановката в страната ни, като ни направи част от световния пазар.

Бъдете част от техните екипи, но не забравяйте, че добрият английски е част от всяка успешна кариера. Трудно могат да се постигнат високи резултати, без да се положат необходимите усилия преди това.

Обучение на място Обучение в групи на АВО

Английският в корпоративния свят

1. Специфична терминология

Терминологията е гръбнакът на Вашите знания или всички онези думи, които не могат да бъдат чути в обикновена разговорна реч, но които много често се използват в комуникацията между деловите хора.

Ако термините могат да носят пряко и достъпно значение, то идиомите не се превеждат дословно. Не знаейки бизнес идиоми, можете да изглеждате смешно в корпоративния свят и да допускате груби грешки при преговори или срещи с партньори. Трябва да ги запомните и използвате правилно във Вашия речник.

2. Бизнес изрази

3. Интервю

Диалогът на интервюто трябва да бъде възможно най-коректен и разбираем за двете страни. Важно е да знаете стандартните фрази за такъв случай. Познавайки всички тънкости и нюанси, можете да постигнете успех или най-малкото да увеличите шансовете си да получите желаната позиция

В деловите преговори често се използват визуални помагала и презентации. Така можете лесно и бързо да обясните идеята си на участниците и да започнете да обсъждате въпроса, за който сте се събрали. Има тънкости, които се прилагат в: началото на презентацията, в края, в насочване вниманието на аудиторията, отговорите на неприятни въпроси, обяснението на неясни моменти в презентацията

4. Презентации

5. Бизнес комуникация и Документи

След като сте се научили да водите успешно бизнес кореспонденция, можете да постигнете с лекота сключването на важни и изгодни договори, като същевременно избягвате недоразумения и бизнес капани. Всички работни документи обикновено са на английски и разбирането на написаното и подписаното значително ще улесни живота Ви.

Тя е от съществено значение за деловия човек. Комуникацията в Интернет не е статична. Много думи се пишат по различен начин отпреди. Например думата „for“ често се заменя с цифрата „4“, думата „you“ се заменя с проста буква „u“. Всички тези тънкости е важно да се знаят, когато общувате в интернет, за да не изглеждате необразовани и не в крак с времето.

6. Комуникация в Интернет

Благодарим Ви!