За да предоставим най-добре услуги на нашите клиенти, в този сайт използваме бисквитки (cookies). За повече информация вижте тук.

Разбрах!
ЗА ДЕЦА И УЧЕНИЦИ ЗА ВЪЗРАСТНИ ПОДГОТОВКА СЕРТИФИКАТНИ ИЗПИТИ Корпоративен английски Изпитен център Обучение на преподаватели За нас Предстоящо Работа Контакти MY AVO
лого Кеймбридж лого EAQUALS лого ISO

Как да откриете най-подходящия за вас курс по английски онлайн?

AVO online zone

Със сигурност навигирайки из мрежата, сте попадали на множество сайтове, които ви обещават да научите чужд език за нула време и ви предлагат дори безплатен курс по английски онлайн. Навярно в началото започвате да се упражнявате с ентусиазъм, който за съжаление трае няколко дни, след което все по-рядко намирате време и нужната мотивация да продължите напред.

Вижте какво трябва да знаете за онлайн курсовете по чужд език, за да не хвърляте напразно усилия и време!

Първа стъпка при избора на курс по английски онлайн

Най-напред е добре да си изясните за какви цели ви е нужен английския език, каква лексика искате да научите, как се справяте със заучаването на отделни граматически правила и нови думи.

Ако изберете платен курс по английски онлайн, при който ще бъдете напътствани от преподавател, задължително се запознайте подробно с предлаганите програми, учебни материали и методи на преподаване.

Обикновено удобството и пестенето на време са основни фактори за избор на онлайн курсовете, тъй като не е нужно да сте на определено място в точно определено време. Но имайте предвид, че не губите време само тогава, когато затвърдите правилно новите познания и достигнете за определено време едно наистина по-високо ниво.

Излишно е да споменаваме, че задължително трябва да имате непрекъснат достъп до платформата за обучение, за да се упражнявате независимо къде сте и в подходящо за вас време.  

Съществуват и смесени форми на курс по английски онлайн, както е например в езиков център АВО, където освен онлайн уроци можете да присъствате в реална класна стая два пъти в месеца в съботни сутрешни посещения.

Друга важна стъпка преди старта

Това, което няма как да ви предложи един безплатен курс по английски е точното определяне на вашето ниво. А това е и основен „препъни камък“ за повечето изучаващи самостоятелно чужд език. Ако започнете от по-ниско ниво, рискувате бързо да загубите интерес и мотивация, тъй като ви се струва, че „тъпчете на едно и също“ място. Надценяването на собствените познания по чужд език също не е добър стратегически избор, защото неминуемо води до обезкуражаване.

Реалното определяне на нивото е възможно благодарение на подготвен за целта преподавател и то в индивидуално занятие. Само така можете да сте сигурни, че започвате от подходящ за вас старт и ще надграждате постепенно и трайно вашите познания.

Нужен ли е наистина преподавател в курса по английски онлайн?

Ако целта ви е да постигнете определено ниво на владеене на езика и то за определен период от време, може да бъдете сигурни, че напътствията от преподавател са ви абсолютно необходими. Това е единственият начин да се отървете веднъж завинаги от заучени грешки и да поставите добри основи на нови граматически структури и начин на изразяване.

В същото време възможността да се консултирате по всяко едно време, в случай че изникне съмнение при самостоятелно изпълнение на упражненията, ще доведе безспорно до по-добри резултати и ще ви даде допълнителен стимул да продължите напред.

Защо е важно да говорите на глас, когато учите английски език?

Едно от най-големите предизвикателства, пред които се изправят изучаващите чужд език е прилагането на личните познания в реален разговор. Когато голяма част упражненията при изучаване на английски са били обвързвани с говорене, този преход е плавен и ви кара да се чувствате сигурни в реални ситуации, налагащи ползването на английски език.

Точно затова при избор на курс по английски онлайн, имайте предвид и тази особеност. Самостоятелното стоене пред компютъра, попълването на множество упражнения с клавиатурата, няма как да развие комуникационните ви умения. Нужно е да правите диалози, да дискутирате различни теми, като в същото време може да сте сигурни, че ще бъдете поправени, ако допуснете грешка. А когато всичко това е възможно от вашия дом или друго удобно за вас място, може да сте сигурни, че сте направили правилния избор на курс по английски онлайн!

Благодарим Ви!