За да предоставим най-добре услуги на нашите клиенти, в този сайт използваме бисквитки (cookies). За повече информация вижте тук.

Разбрах!
ЗА УЧЕНИЦИ ЗА ВЪЗРАСТНИ ПОДГОТОВКА СЕРТИФИКАТНИ ИЗПИТИ Индивидуално обучение Корпоративен английски Изпитен център
Сертифициране на преподаватели Начало За нас Предстоящо Работа Контакти MY AVO ВХОДЯЩ ТЕСТ
лого Кеймбридж лого EAQUALS лого ISO

Как да откриете най-подходящия за вас курс по английски онлайн?

AVO online zone

Със сигурност навигирайки из мрежата, сте попадали на множество сайтове, които ви обещават да научите чужд език за нула време и ви предлагат дори безплатен курс по английски онлайн. Навярно в началото започвате да се упражнявате с ентусиазъм, който за съжаление трае няколко дни, след което все по-рядко намирате време и нужната мотивация да продължите напред.

Вижте какво трябва да знаете за онлайн курсовете по чужд език, за да не хвърляте напразно усилия и време!

Първа стъпка при избора на курс по английски онлайн

Най-напред е добре да си изясните за какви цели ви е нужен английския език, каква лексика искате да научите, как се справяте със заучаването на отделни граматически правила и нови думи.

Ако изберете платен курс по английски онлайн, при който ще бъдете напътствани от преподавател, задължително се запознайте подробно с предлаганите програми, учебни материали и методи на преподаване.

Обикновено удобството и пестенето на време са основни фактори за избор на онлайн курсовете, тъй като не е нужно да сте на определено място в точно определено време. Но имайте предвид, че не губите време само тогава, когато затвърдите правилно новите познания и достигнете за определено време едно наистина по-високо ниво.

Излишно е да споменаваме, че задължително трябва да имате непрекъснат достъп до платформата за обучение, за да се упражнявате независимо къде сте и в подходящо за вас време.  

Съществуват и смесени форми на курс по английски онлайн, както е например в езиков център АВО, където освен онлайн уроци можете да присъствате в реална класна стая два пъти в месеца в съботни сутрешни посещения.

Друга важна стъпка преди старта

Това, което няма как да ви предложи един безплатен курс по английски е точното определяне на вашето ниво. А това е и основен „препъни камък“ за повечето изучаващи самостоятелно чужд език. Ако започнете от по-ниско ниво, рискувате бързо да загубите интерес и мотивация, тъй като ви се струва, че „тъпчете на едно и също“ място. Надценяването на собствените познания по чужд език също не е добър стратегически избор, защото неминуемо води до обезкуражаване.

Реалното определяне на нивото е възможно благодарение на подготвен за целта преподавател и то в индивидуално занятие. Само така можете да сте сигурни, че започвате от подходящ за вас старт и ще надграждате постепенно и трайно вашите познания.

Нужен ли е наистина преподавател в курса по английски онлайн?

Ако целта ви е да постигнете определено ниво на владеене на езика и то за определен период от време, може да бъдете сигурни, че напътствията от преподавател са ви абсолютно необходими. Това е единственият начин да се отървете веднъж завинаги от заучени грешки и да поставите добри основи на нови граматически структури и начин на изразяване.

В същото време възможността да се консултирате по всяко едно време, в случай че изникне съмнение при самостоятелно изпълнение на упражненията, ще доведе безспорно до по-добри резултати и ще ви даде допълнителен стимул да продължите напред.

Защо е важно да говорите на глас, когато учите английски език?

Едно от най-големите предизвикателства, пред които се изправят изучаващите чужд език е прилагането на личните познания в реален разговор. Когато голяма част упражненията при изучаване на английски са били обвързвани с говорене, този преход е плавен и ви кара да се чувствате сигурни в реални ситуации, налагащи ползването на английски език.

Точно затова при избор на курс по английски онлайн, имайте предвид и тази особеност. Самостоятелното стоене пред компютъра, попълването на множество упражнения с клавиатурата, няма как да развие комуникационните ви умения. Нужно е да правите диалози, да дискутирате различни теми, като в същото време може да сте сигурни, че ще бъдете поправени, ако допуснете грешка. А когато всичко това е възможно от вашия дом или друго удобно за вас място, може да сте сигурни, че сте направили правилния избор на курс по английски онлайн!

Благодарим Ви!