За да предоставим най-добре услуги на нашите клиенти, в този сайт използваме бисквитки (cookies). За повече информация вижте тук.

Разбрах!
ЗА УЧЕНИЦИ ЗА ВЪЗРАСТНИ ПОДГОТОВКА СЕРТИФИКАТНИ ИЗПИТИ Индивидуално обучение Корпоративен английски Изпитен център
Сертифициране на преподаватели Начало За нас Предстоящо Работа Контакти MY AVO ВХОДЯЩ ТЕСТ
лого Кеймбридж лого EAQUALS лого ISO

ТЕРМИНОЛОГИЯ И ПОЛЕЗНИ РЕСУРСИ

НА АНГЛИЙСКИ ЗА ИКОНОМИСТИ

В продължение на темата “НАУЧЕТЕ КАК ДА ПОДОБРИТЕ АНГЛИЙСКИЯ НА ВАШИТЕ СЛУЖИТЕЛИ” ви предалагаме да разгледате няколко ресурса, които специално сме подбрали за икономисти (финансисти, банкови служители, счетоводители)

Светът не стои на едно място и от всеки икономист се изисква да владее английски на добро ниво, да контактува с чуждестранни партньори и да съставя бизнес писма и отчети на английски език.

Специално за вас сме съставили списъци с думи, които често могат да бъдат използвани, както и други полезни ресурси.

Как да се научим да говорим английски правилно?

Английски за финансисти

Нашите преподаватели са подбрали най-често използваните думи в този сектор. Най-лесният начин да ги научите е като поставите всяка дума в контекст. Можете да съставите изречения или да помислите в коя работна ситуация бихте могли да я приложите.

Нашите преподаватели препоръчват да използвате следните речници

Английски за банкови служители

Основни термини, които всеки банков служител може да използва в ежедневието си:

За да развиете уменията си за слушане и в същото време да научите нови думи, можете да слушате подкастове с банкови и финансови новини, прогнози и промени: Banking, Radiopublic.

Английски за счетоводители

Изчислете всичко, намалете дебита с кредит, вземете предвид разходите и приходите. Селекция ни от полезни думи ще помогне на всеки счетоводител да се справи успешно в международната бизнес обстановка.

В Journal of accountancy и Accounting можете да прочетете статии по теми, свързани със счетоводството и одита. Има също интервюта и подкастове.

Благодарим Ви!