За да предоставим най-добре услуги на нашите клиенти, в този сайт използваме бисквитки (cookies). За повече информация вижте тук.

Разбрах!
ЗА УЧЕНИЦИ ЗА ВЪЗРАСТНИ ПОДГОТОВКА СЕРТИФИКАТНИ ИЗПИТИ Индивидуално обучение Корпоративен английски Изпитен център
Сертифициране на преподаватели Начало За нас Предстоящо Работа Контакти MY AVO ВХОДЯЩ ТЕСТ
лого Кеймбридж лого EAQUALS лого ISO

Защо да се явите на изпит C1 Advanced?

Какво е необходимо да знаете?

C1 Advanced (познат по-рано като CAE) е един от изпитите по общ английски език на Кеймбридж. Този изпит е логична стъпка от езиковото Ви обучение между ниво B2 First (FCE) и C2 Proficiency (CPE).

Притежанието на сертификат C1 Advanced удостоверява, че владеете езика на много високо ниво и можете да го използвате не само в ежедневни ситуации, но и за обучение в университет, както и за ефективна комуникация на професионално ниво.  Успешното овладяване на това ниво означава, че умеете да се изразявате свободно, можете с увереност да участвате в работни срещи, академични обучения и семинари.

Изпитът C1 Advanced се провежда в 2 варианта - на хартия или на компютър, което дава възможност за избор в зависимост от личните предпочитания на кандидатите.  За хартиения вариант на изпита резултатите излизат от 4 до 6 седмици след изпитната дата, а за компютърния вариант срокът е по-кратък - от 2 до 3 седмици. Приблизително 3-4 седмици след излизането на резултатите пристигат и самите сертификати. Сертификатът C1 Advanced е безсрочен.

Как да се научим да говорим английски правилно?

Какви са предимствата на изпит C1 Advanced?

Над 9000 образователни институции, бизнеси и държавни организации по целия свят признават сертификата C1 Advanced като доказателство за високо ниво на владеене на английски език. Сертификатът C1 Advanced (CAE) ще ви помогне да продължите образованието си в чужбина, да получите мечтаната работа във водещи международни компании, да пътувате по света. Предлагат се изпитни дати през цялата година, както и възможност за избор между изпит на хартия или на компютър.

Формат на изпита C1 Advanced

C1 Advanced (CAE) тества задълбочено вашите езикови умения по английски език:  четене с разбиране и граматика (Reading & Use of English), писане (Writing), слушане с разбиране (Listening) и говорене (Speaking). Компонентите са еднакви за компютърния и хартиения варианти на изпита. 

Основни компоненти:

Състои се от 2 части. В този компонент е необходимо да демонстрирате уменията си да пишете различни видове текст. В първата част имате дадена задача, на базата на която трябва да напишете есе (220 - 260 думи).
За втората част имате дадени 3 възможности за избор на вид текст, който да напишете - писмо/имейл, предложение, доклад или статия.

Богатият речников запас, умението да използвате различни лексикални и граматични структури, да изразявате мнения и хипотези са изключително важни при писането на различни текстове.

Състои се от 4 части. По време на този компонент работите в двойка с още един кандидат (а понякога и в тройка с двама кандидати). На някои от въпросите ще трябва да отговаряте самостоятелно, а други да дискутирате с другия кандидат.

Запомнете: онези кандидати, които отговарят подробно, а не едносрично, но също така не разтягат отговора, получават висок резултат. Ако ви се струва, че няма какво да кажете, повярвайте ни: по-добре е да добавите малко, отколкото да получите оценка под желаната.

Резултати

За всеки компонент на изпита (Reading, Use of English, Writing, Listening, Speaking) получавате отделна оценка, което дава детайлна информация за Вашето представяне. От тези 5 оценки се формира и общата Ви оценка от изпита. На сертификата е посочено и постигнатото езиково ниво според Общата Европейската Езикова Рамка (ОЕЕР).

За да вземете успешно изпита C1 Advanced e необходимо да имате минимум 180 точки.

ТОЧКИ РЕЗУЛТАТ ПОЯСНЕНИЕ
200 - 210 Pass at Grade А Получавате сертификат C1 Advanced/ Grade A (ниво C2 от ОЕЕР)
193 - 199 Pass at Grade В Получавате сертификат C1 Advanced/ Grade В (ниво C1 от ОЕЕР)
180 - 192 Pass at Grade C Получавате сертификат C1 Advanced/ Grade C (ниво C1 от ОЕЕР)
160 - 179 Council of Europe Level B2 Получавате сертификат Council of Europe Level B2 (ниво B2 от ОЕЕР)
142 - 159 Not reported Изпитът не е взет и няма да получите сертификат. Ще получите детайлна справка за резултата по компоненти (Statement of Results).

Благодарим Ви!